„Îmi voi da demisia atunci când președintele Iohannis va numi un premier din PSD. Până atunci nu-mi dau demisia”, a spus Grindeanu.

„Nu mă agăţ de scaun”, a spus prim-ministrul, adăugând că îşi doreşte ca această criză să se încheie cât mai repede.

UPDATE:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi, pe Facebook, că şi-a depus demisia din funcţie.

Demisiile miniştrilor au fost înregistrate, joi dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului şi la cabinetul premierului, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Potrivit acestora, singurii membri ai Guvernului care nu şi-au depus demisiile sunt ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu.

  • Vreau să le mulțumesc românilor pentru susținere. Le mulțumesc acelor români care nu au nicio legătură și mi-au trimis aceste mesaje pe Facebook.
  • Nu îmi dau demisia. Eu îmi dau demisia când preşedintele Klaus Iohannis va spune că propune alt premier de la PSD. Nu vreau ca alte scenarii să iasă la iveală. Demisia mea va fi dată după ce Klaus Iohannis spune îl numesc premier pe domnul sau doamna x sau y de la PSD. Am anunţat în CEX asta. Nu mă agăț de acest scaun. Îmi dau demisia în acele condiții. Sper ca această criză să se încheie cât mai rapid.
  • Le transmit multor colegi din CEX că îmi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută. Nu e prima. Au mai fost în ultimul an şi jumătate. Ştiu tot ce s-a întâmplat şi înainte de CEX. Ţin să îmi cer scuze că şi datorită acestei situaţii au ajuns să trăiască o asemenea experienţă.
  • L-am auzit pe Liviu Dragnea că nu era sigur că CEX se termină cu retragerea sprijinului politic şi că nu ştia dacă mă demite. De ce în toată această perioadă, inclusiv în această seară mi s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului ca să îmi dau demisia sau să fiu ministru sau vicepremier în viitorul Guvern. Dragnea spunea că nu ar fi vrut să plec, dar a încercat să mă convingă să accept alte funcţii.
  • Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. Să ştiţi că acest Guvern este Guvernul României, nu este Guvernul CEx-ului şi cred că toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru şi eu mă simt responsabil. Îmi voi da demisia şi repet ce am spus în CEx: atunci când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Eu cred că este normal faţă de acele sute de mii de oameni, faţă de scorul pe care PSD l-a obţinut în alegeri ca acest lucru să se întâmple şi eu nu vreau atât cât pot alte scenarii să poată să intre în discuţie, tocmai pentru aceasta fac acest lucru
  • Am văzut pentru prima dată această evaluare în această seară. Dacă dumneavoastră vi se pare corectă, mie nu. Această evaluare trebuia făcută în dialog cu mine ca premier. (…) Cred că ceea s-a întâmplat prin această evaluare de fapt era o justificare prin a mi se spune: trebuie să pleci, trebuie să-ţi dai demisia. 
 

El a catalogat evaluarea miniştrilor, despre care a arătat că a fost realizată de Darius Vâlcov, drept un „ceaslov”.

Citiți și: UPDATE LIVE Liviu Dragnea: Mâine, vom veni cu o propunere de premier. Președintele României nu cred că-și dorește o criză politică

 

 

Citiți și: UPDATE Întreg Cabinetul Grindeanu și-a depus demisiile, cu câteva excepții. PSD a retras sprijinul politic acordat Guvernului