UPDATE: 22:10

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, liderii Coaliției de Guvernare, fac declarații de presă:

  • Aşa cum ştiţi am avut şedinţa Consiliului Executiv al PSD.
  • Exista variant să facem o evaluare superficială sau cea în care să spunem adevărul, oricât ar fi de crud.
  • Nu a avut neapărat de la început o evaluare prin care unii să fie demişi sau promovaţi. Am vrut să luăm decizia corectă.
  • Direcţia este bună, însă ritmul de implemnatre este destul de scăzut.

Premierul Grindeanu este așteptat să facă declarații de presă de la Palatul Victoria. De la ședința CEX a plecat în jurul orei 21;40 și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

 

68 de membri au votat în cadrul ședinței retragerea sprijinului politic, ceea ce ănseamnă că propunerea a fost votată în unanimitate. Liderii social-democrați au convocat pentru mâine, 15 iunie, ședința Comitetului Executiv în care vor alege un nou candidat pentru funcția de prim-ministru al României, care va fi nevoit să-și formeze o echipă că care să se prezinte la Palatul Cotroceni, dacă președintele Klaus Iohannis este de acord cu propunerea făcută de PSD. 

Conform surselor Capital, toți miniștri Cabinetului Grindeanu și-au depus mandatul cu excepția lui Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor, și a lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Citiți și: ALDE a retras sprijinul pentru Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat în cadrul CExN al PSD că-şi va da demisia din funcţie dacă are garanţia că preşedintele Klaus Iohannis numeşte tot un prim-ministru din Partidul Social Democrat, au precizat surse participante la reuniune.

Totodată, potrivit aceloraşi surse, premierul a spus că şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la şefia partidului şi să-şi asume activitatea Guvernului, în condiţiile în care anumiţi miniştri din actualul Executiv au fost numiţi la propunerea sa.

 

La plecarea de la Parlament, Grindeanu a spus că va face declaraţii la Guvern.

Grindeanu: Nu Dragnea mi-a cerut direct demisia. Aștept ca mai mulți miniștri să demisioneze

Tăriceanu a anunţat astăzi că: ”noi am votat astăzi retragerea sprijinului politic pentru guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. De asemenea, colegii care sunt membri în Executiv m-au înştiinţat că sunt cu demisiile, scrise deja, la purtător, dar mi le-au înaintat mie în a-mi arăta că sunt solidari cu această decizie a Biroului Politic Central de retragere a sprijinului politic şi, ca atare, nu ştiu ce se va întâmpla la PSD, nu vreau să anticipez, chiar dacă aş putea. O să aşteptăm şi decizia lor şi, mai departe, trebuie să vedem care este soluţia pentru ieşirea din criza politică care se conturează, în condiţiile în care premierul Grindeanu va trebui să îţi spună poziţia”.