„Voi face declaraţii la Guvern. Nu a existat niciun vot (în CExN – n.r.)”, a spus prim-ministrul, potrivit Agerpres

UPDATE Grindeanu: Demisionez dacă am garanţia că Iohannis numeşte tot un premier social-democrat

Premierul Sorin Grindeanu a declarat în cadrul CExN al PSD că-şi va da demisia din funcţie dacă are garanţia că preşedintele Klaus Iohannis numeşte tot un prim-ministru din Partidul Social Democrat, au precizat surse participante la reuniune.

Totodată, potrivit aceloraşi surse, premierul a spus că şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la şefia partidului şi să-şi asume activitatea Guvernului, în condiţiile în care anumiţi miniştri din actualul Executiv au fost numiţi la propunerea sa.

La plecarea de la Parlament, Grindeanu a spus că va face declaraţii la Guvern.

Premierul a ajuns la Palatul Victoria de aproximativ 15 minute. 

ALDE a retras sprijinul pentru Grindeanu

„Am votat azi retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu”, a declarat șeful ALDE și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Colegii noștri din Guvern au demisiile preg[tite, sunt solidari cu această decizie a biroului politic. Sunt proiecte importante care nu au putut fi îndeplinite. Titlurile de stat pentru cetățeni. Am trecut Legea salarizării unitare prin Parlament, dar aceasta trebuie corelată cu reforma principalelor servicii publice, astfel încât să avem o mai bună calitate a serviciilor publice, să nu se lase impresia că suntem iresponsabili cu cheltuirea banului public”, a mai spus liderul ALDE.

Fac parte din actualul Executiv următorii membri ALDE: ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu: ministrul Energiei, Toma Petcu: ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu: ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Grindeanu: Nu Dragnea mi-a cerut demisia

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, într-o discuție informală cu jurnaliștii de la Palatul Victoria, că nu președintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut direct demisia din funcția de prim-ministru, ci unii lideri social-democrați.

Referitor la ședința Comitetului Executiv Național al PSD care va avea loc miercuri, Grindeanu a spus, zâmbind, că se așteaptă la „o execuție publică”.

Premierul a adăugat că este posibil ca mai mulți miniștri ai cabinetului său să-și prezinte miercuri demisia, fără a le menționa numele.