1 mai 1998 a ramas i memoria turistilor din doua motive: litoralul a fost supraaglomerat, iar distrugerile materiale si bataile dintre tinerii care au venit la Neptun s-au situat la apogeu. Ceea ce trebuia sa fie o sarbatoare de neuitat, gratie concursurilor organizate de Pro FM si Ballantines, care au asigurat si transportul gratuit pe litoral, s-a transformat itr-un conflict general. Hotelierii au sustinut ca pagubele societatii Neptun-Olimp au fost mai mari decit cistigurile. in 1999, 1 mai a coincis cu sarbatoarea Sfintelor Pasti, fapt care pentru agentiile de turism a isemnat vinzari foarte mici.
in urma evenimentelor neplacute, oamenii ezita sa-si mai lase copiii sa mearga cu colegii la mare. Oricum, anul acesta, Ministerul Educatiei si Cercetarii nu va da liber elevilor, un motiv i plus pentru ca previziunile pesimiste ale agentiilor sa se adevereasca.
„Anul trecut, 1 mai pe litoral a fost un adevarat fiasco. Anul acesta o sa fie mai prost decit anul trecut, mai ales ca ziua de 1 mai pica martea si lumea nu are liber nici luni nici miercuri. in 1998, noi am vindut 1.700 bilete, anul trecut doar 500, iar anul acesta cifra va fi mai mica”, spune Dan L