Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a făcut publică azi o listă extinsă a zonelor de interes turistic în preajma cărora toaletele publice lipsesc sau au arată deplorabil.

 

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a demarat, pe 19 mai, o campanie la nivel naţional prin care se urmăreşte identificarea locaţiilor din zonele de interes turistic deficitare la capitolul toalete publice. „Absenţa toaletelor din zonele de interes turistic a ajuns să constituie o problemă pentru imaginea României în condiţiile în care se doreşte dezvoltarea turismului intern, prin legi precum cea a tichetelor de vacanţă ce stimulează turismul intern sau prin campanii de promovare externă ce încearcă dezvoltarea turismului receptor”, se arată într-un comunicat ANAT.

 

Oficialii asociaţiei vorbesc despre situaţii inacceptabile precum cele în care agenţii de turism specializate în incoming au fost nevoite să închirieze, pe cheltuiala lor, toalete publice şi să le amplaseze pe traseele circuitelor pe care duceau turiştii străini.

 

Apel către autorităţi

 

ANAT a solicitat sprijinul Consiliilor Judeţene, Primăriilor şi Asociaţiilor de Promovare Turistică din toată ţara, adresându-le propunerea de a identifica împreună o soluţie la problema toaletelor publice. Astăzi, ANAT a remis o adresă către Ministerul Mediului şi către Ministerul Turismului pentru a atrage implicarea acestor instituţii în soluţionarea urgentă a acestei situaţii.

 

DETALII:

Vezi aici lista zonelor de interes turistic deficitare in privinţa toaletelor.