Lipsa șoferilor de camion perturbă livrările de combustibili ale BP. Compania asigură că nu sunt probleme cu stocurile

În prezent, există un deficit estimat de 100.000 de șoferi de camioane, cauzat de factori precum Brexitul – care a determinat mii de lucrători din UE să părăsească țara – modificări ale statutului fiscal al șoferilor și o mare întârziere a examenelor pentru permise care s-a acumulat de-a lungul pandemiei.

Lipsa șoferilor afectează și supermarketurile, furnizorii de alimente fiind în imposibilitatea de a transporta produsele în depozite. Dar alte tipuri de produse simt efectele penuriei – BP a dat vina pe închiderea sediului său pentru această problemă.

„Ne confruntăm cu unele probleme de aprovizionare cu combustibil la unele dintre stațiile noastre de vânzare cu amănuntul din Marea Britanie și, din păcate, avem cîteva benzinării închise temporar din cauza lipsei benzinei fără plumb și a motorinei”, a spus BP într-o declarație. Compania a precizat însă că „marea majoritate a acestor probleme temporare vor fi soluționate într-o zi”.

Compania a mai adăugat: „Lanțul nostru de aprovizionare a fost afectat în primul rând de penuria de șoferi la nivelul întregii industrii din Regatul Unit.

„Situația a fost exacerbată săptămâna trecută de închiderea temporară pentru un număr de zile a terminalului nostru de distribuție a combustibilului Hemel Hempstead din cauza izolării personalului de acolo cauzată de infecțiile cu COVID 19. Terminalul funcționează înn momentul de față în parametrii normali.”Compania a declarat că lucrează cu transportatorul său pentru a rezolva problema și și-a cerut scuze clienților pentru neplăcerile cauzate.

Alți mari comercianți de benzină, inclusiv Shell și Tesco, nu au raportat nicio problemă cu stocurile.

Livrările de combustibil se derulează în parametrii normali

Asociația Benzinarilor Independenți (PRA), a precizat că problemele cu care se confruntă BP nu au fost importante și a asigurat conducătorii auto că livrările de combustibil se derulează în parametrii normali, noteză inews.co.uk.

„Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare în acest moment în rândul publicului, având în vedere reziliența aprovizionării cu combustibil”, a afirmat PRA.

Asociația solicită, de asemenea, ca anagajaților dublu vaccinați să li se permită să evite autoizolarea dacă intră în contact cu cineva care a fost testat pozitiv pentru Covid-19. „Suntem conștienți de problemele de aprovizionare din stații, în primul rând ca urmare a absenței angajaților care fac parte din lanțul de aprovizionare – inclusiv personalul terminalelor, șoferii de cisterne și personalul din benzinării – care au contractat Covid-19 sau, cel mai des, au fost alertați printr-o aplicație să se auto-izoleze”, a declarat directorul executiv Gordon Balmer.

Sursă foto: Pixabay