Cristian Tudor Popescu este de părere că toți șoferii care au circulat luni pe contrasensul Autostrăzii Soarelui ar trebui pedepsiți foarte aspru. El subliniază faptul că regulile de circulație au rămas aceleași ani de zile, adăugând că oricând se putea produce o tragedie.

”Regulile de circulație nu s-au schimbat, sunt aceleași. Și prima regulă e să fii șmecher natural, spre deosebire de ceilalți, care sunt fraieri. A existat un prim ins care a făcut manevrele astea năucitoare pe Autostrada Soarelui; după el s-au luat și ceilalți, ca să nu pară mai prejos.

Nu a fost vorba de vreo situație periculoasă, dificilă, ivită din pricina unui accident al drumului sau a unei situații mecanice care apoi să fie evitată, pur și simplu acești inși, în calitatea lor de șmecheri naturali, au creat această situație din asfalt, fără niciun fel de circumstanță” a spus CTP. 

Cum trebuie pedepsiți șoferii de pe A2

Totodată, acesta se întreabă de ce șoferii ar fi recurs la un astfel de gest. El a mai adăugat că orice mică greșeală făcută pe autostradă se poate transofrma într-o adevărată tragedie, în special când există astfel de persoane.

CTP susține că cei suprinși pe contrasens pe Autostradă ar trebui să rămână fără permis de conducere, având în vedere gravitatea situației și pericolul la care au fost expuși și ceilalți șoferi.

”Acum, să ne întrebăm de ce au făcut asta. Astfel de situații au loc în fiecare moment în această țară. Orice șofer civilizat, corect, se izbește în fiecare zi de astfel de invidizi și uneori se întâmplă și la propriu.

Pe autostradă se merge în neștire, au mașini puternice, unii se duc spre 200 km/h, viteză la care, știm foarte bine, orice incident cât de mic poate să devină fatal.

Nu numai pe marile bulevarde; pe străzi, în București, cât sunt eu de atent și prudent în circulație, mă confrunt cu astfel de situații, cu inși care-ți taie calea, care ies pe lateral fără să se uite, care trec de pe o bandă pe alta, croșetează pur și simplu în sensul de mers luând fața celorlalți conducători.

În astfel de situații trebuie să ghicești. Aceasta este o nouă calitate a șoferului acum, să ghicească ce are de gând un astfel de bezmetic în trafic și să-și ia măsuri defensive”, a declarat gazetarul Cristian Tudor Popescu la Știrile PRO TV.

Gazetarul susține că la fel ca și cei de pe șosele sunt multe persoane în închisoare pentru fapte de  acest fel. El a mai adăugat că în final, autoritățile nu vor lua nicio măsură în acest sens pentru a nu pierde voturi, așa că românii trebuie să se ferească singuri de astfel de personaje.

”Unor astfel de indivizi ar trebui să li se ridice dreptul de a conduce pe viață. Foarte simpu și democratic. Câte astfel de măsuri cunoașteți? Câți astfel de inși sunt acum în pușcărie?

Știți vreunul care a omorât oameni cu mașina pe stradă, i-a călcat pe trecerea de pietoni, i-a lovit frontal pe contrasens, știți vreunul care să fi zăcut în pușcărie?

Autoritățile nu vor lua niciun fel de măsuri, pentru că el ar fi considerate de către politicieni nepopulare și pierzătoare de voturi. Nu rămâne decât să aveți un ochi în ceafă și simț de anticipație, să vă feriți de acești ucigași pe roți”, a mai declarat gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Amintim faptul că reacția lui CTP vine î contextul în care câțiva șoferi au circulat pe contrasens pe Autostrada Soarelui în cursul zilei de luni. Este vorba despre 20 de mașini care doreau să evite o eventuală aglomerație.