Guvernul rus a pregătit 43 de miliarde de dolari, bani pentru modernizarea infrastructurii feroviare datorită creşterii traficului de marfă între China şi Europa. „Rusia poate avea beneficii importante din transportul de marfa Europa-China, deoarece multe dintre transporturile feroviare ale Beijingului vor traversa teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU). În cadrul EAEU, avem posibilitatea de a implementa proiecte de infrastructură majore în Rusia in valoare de 2,5 trilioane de ruble (43 de miliarde de dolari) în următorii 5 ani”, a declarat Alexander Misharin, citat de clubferoviar.ro.

Oficialul Căilor Ferate din Rusia a menţionat că investiţiile vor fi folosite pentru reconstrucţia şi modernizarea proiectelor de transport majore ale Rusiei, precum linia Baikal-Amur, Transiberianul şi proiectele de legătură între Marea Baltică şi Marea Neagră. Misharin a prezentat planurile Căilor Ferate Ruse de realizare a unui coridor feroviar de mare viteză care va conecta China, Rusia şi Kazahstan cu un hub de transport din Berlin. Conform declaraţiilor sale, Căile Ferate Ruse au semnat un memorandum de înţelegere cu guvernul chinez şi cu reprezentanţii Căilor Ferate Chineze la 28 februarie care implică realizarea unui coridor de mare viteză de 10.000 de km.

Secţiunea din China a coridorului, care măsoară 4.000 de km, a fost deja construită. Prima etapă a secţiunii ruse, care include linia Moscova – Kazan, nu a fost construită încă.