Veste foarte bună pentru cei care vor să ajungă cu trenul la Aeroportul Otopeni. Alstom a finalizat sistemul de control digital al traficului şi lucrările de telecomunicaţii la linia de cale ferată care leagă Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” de centrul Bucureştiului, iar călătorii vor putea ajunge de la Gara de Nord la aeroport în 20 de minute, transmite compania.

Linia a fost echipată cu centralizare electronică şi soluţii de telecomunicaţii pentru a permite o circulaţie sigură, mai afirmă reprezentanţii Alstom.

Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti a prevăzut extinderea cu 3 kilometri a căii ferate existente, în lungime de 17 km.

“Din punctul de vedere al semnalizărilor, proiectul este gata să intre în operare comercială”

“Acest proiect este foarte important pentru îmbunătăţirea fluidităţii şi eficienţei traficului în Bucureşti, deoarece oferă prima conexiune directă între gara principală a Capitalei şi principalul său aeroport internaţional.

Din această perspectivă, compania Alstom se mândreşte cu faptul că a asigurat soluţiile digitale de control feroviar. Am finalizat lucrările, din punctul de vedere al semnalizărilor, proiectul este gata să intre în operare comercială”, a declarat Gabriel Stanciu, director general al companiei Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, potrivit Agerpres.

Proiectul de modernizare a liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti a inclus construcţia unei căi ferate simple cu o lungime de 2,95 km, cu trei poduri, un viaduct lung de 1,52 km şi o nouă gară, cu linie dublă, la Terminalul T1 al aeroportului. Compania Alstom a fost responsabilă pentru implementarea soluţiilor digitale de control feroviar şi a celor de telecomunicaţii, inclusiv sistemele de centralizare electronică şi sistemele de încălzire a macazurilor, pentru a preveni defecţiunile pe linie în timpul iernii.

Compania Alstom are sediul central în Franţa şi este prezentă în peste 60 de ţări, având 38.900 de angajaţi. În România, compania este activă din anul 1994. Numărul de angajaţi a crescut în mod constant, depăşind în prezent 500 de persoane. Alstom oferă o gamă completă de echipamente şi servicii, de la trenuri de mare viteză, trenuri de metrou, tramvaie şi autobuze electrice până la sisteme integrate, servicii personalizate, soluţii de infrastructură, control al traficului şi de mobilitate digitală.