Grupul german Linde estimează că în acest an va înregistra o cifră de afaceri din activităţile din România de 10-20 milioane euro, în scădere faţă de nivelul de 50 milioane euro înregistrat în medie în ultimii doi ani, din cauza întârzierii sau amânării unor proiecte, relatează Mediafax. Astfel, veniturile obţinute în 2009 ar reprezenta o scădere de 60-80% faţă de anii anteriori.

„Cifra de afaceri în România va fi mult mai mică în acest an din cauza situaţiei economice şi amânării unor proiecte”, a declarat, joi, directorul general al diviziei de inginerie a grupului Linde, Markus Raab.

El a adăugat că unul dintre proiectele care în acest moment este oprit este o investiţie de 50-80 milioane euro derulată de grupul Rompetrol. „Proiectul cu Rompetrol este momentan on-hold. Decizia dacă se va continua sau nu aparţine acestei companii”, a spus Raab.

Grupul Linde a construit pentru Petrom o unitate de procesare a gazelor, o investiţie de 90 milioane de euro. Potrivit lui Raab, proiectul Petrom a însemnat intrarea pe piaţa românească a grupului Linde în zona proiectelor mari.

De asemenea, grupul german are în derulare şi un proiect la Galaţi, început în mai, reprezentând construcţia unei fabrici de oxigen în valoare de peste 100 de milioane de euro. Unitatea va alimenta combinatul ArfelorMittal Galaţi.

Linde Group, cu activităţi în sectorul gazelor industriale şi ingineriei, are peste 50.000 de angajaţi în aproape 100 de ţări. Linde derulează activităţi în România prin subsidiara Linde Gas.

SURSA: Mediafax