Grupul suedez Lindab estimeaza pentru anul in curs o stagnare sau chiar o usoara scadere a vanzarilor pe piata autohtona, potrivit declaratiei lui Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania.

In 2008, Lindab Romania a inregistrat vanzari totale de 63 milioane euro. „Scaderea din cel de-al patrulea trimestru al anului 2008 si-a pus amprenta asupra rezultatelor financiare pentru intreg anul 2008. Astfel, Grupul Lindab in Romania, a totalizat in 2008 vanzari de aproximativ 63 milioane euro. Pentru 2009, estimam o mentinere a nivelului vanzarilor sau chiar o usoara scadere”, a declarat Andrei Sulyok.

Acesta a mai adaugat ca evolutia pietei in luna ianuarie intareste previziunile companiei, care se asteapta sa isi indeplineasca obiectivele pentru 2009. „Cu siguranta ca anul acesta va fi un exercitiu extraordinar pentru companie, dar si pentru fiecare angajat Lindab, in care va trebui sa dovedim competitivitatea, profesionalismul si creativitatea noastra”, a mai spus Sulyok.

Compania Lindab este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1994. Profile si Ventilatii sunt cele doua domenii principale de activitate. Lindab Profile dezvolta, produce si promoveaza solutii si sisteme eficiente din otel pentru industria constructiilor: tigla metalica, acoperisuri faltuite, sisteme de jgheaburi si burlane, porti de garaj, constructii usoare, trape si luminatoare, elemente de siguranta pentru acoperis, sisteme de placari, profile usoare etc. Lindab Ventilatii acopera toata gama de sisteme de ventilatie: tubulatura si accesorii, difuzoare, grile si anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc.

Lindab Romania este parte a concernului international Lindab Group, care dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii.

Anul trecut, Grupul Lindab a inregistrat in Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente vanzari cu 12% mai mari (307 milioane euro) comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (272 milioane euro). Per ansamblu, Grupul Lindab a contabilizat in 2008 vanzari nete in valoare de aproximativ 1,023 miliarde euro, cu 6% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (965 milioane euro). La nivelul intregului Grup, profitul operational a scazut cu 2,3% la nivelul anului 2008, de la 136 milioane euro la 133 milioane euro.

“Tragand linie si adunand, anul 2008 a fost un an bun, in ciuda contextului de dezvoltare nefavorabil. Intr-adevar, in cel de-al patrulea trimestru s-au inregistrat scaderi la nivelul intregului grup, ca urmare a crizei financiare internationale si a dificultatii populatiei de a mai obtine suport financiar pentru proiectele planificate. Estimarile noastre sunt ca aceasta tendinta se va mentine si in prima parte a anului 2009”, a declarat David Brodetsky, CEO si Presedinte al Grupului Lindab.

Lindab Group are puncte de lucru in 30 de tari si un numar de 5.000 de angajati.

Sursa: Lindab