Miniştrii de Finanţe din zona euro nu vor lua, săptămâna viitoare, o decizie privind acordarea de sprijin financiar Greciei, consideră ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde.

„Sunt sigură că nu va fi luată o decizie, întrucât este prematur”, a spus Lagarde într-o întâlnire cu presa la Lycee Francais din New York.

Miniştrii de Finanţe din cele 16 state care folosesc moneda unică se vor reuni luni, la Bruxelles, în cadrul Eurogroup, pentru a discuta despre criza datoriilor din Grecia şi progresele acestei ţări în aplicarea măsurilor de austeritate necesare pentru recâştigarea încrederii pieţelor.

Lagarde a arătat că Grecia a „făcut progrese enorme”, cu măsurile întreprinse pentru rezolarea crizei bugetare.

Ea a declarat, vineri, pentru Wall Street Journal, că eforturile Greciei de stabilizare a finanţelor au exclus până în prezent necesitatea unui sprijin financiar din partea Uniunii Europene.

O sursă europeană a declarat pentru Reuters că este probabil ca miniştrii de finanţe din zona euro să pună la punct, luni, principiile şi parametrii ajutorului financiar pentru Grecia, dacă va fi solicitat, dar sumele vor fi stabilite atunci când autorităţile de la Atena vor solicita sprijin.

Publicaţia britanică Guardian a relatat că ajutorul UE pentru Grecia ar putea ajunge la 25 miliarde de euro. Necesarul de împrumut al Greciei, în 2010, este de 53,2 miliarde de euro.

SURSA: Mediafax