UPDATE

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a confirmat întâlnirea dintre Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose, fără a preciza detalii referitoare la această întâlnire.

“A avut această întâlnire. Este vorba despre o întâlnire care a avut loc astăzi”, a spus Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. 

“Este în normalitate o întâlnire între preşedinte şi premier în contextul unor astfel de tensiuni pe care le vedem cu toţii în spaţiul public şi din acest punct de vedere pot să dau informaţia că a avut loc această întâlnire, dar nu pot să dau date suplimentare, dacă va fi cazul acestea vor fi comunicate. (…) Este vorba despre o întâlnire care a avut loc astăzi”, a spus Dobrovolschi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. 

Ea a precizat că “PSD ar trebui să îşi rezolve problemele”. 

“PSD ar trebui să-şi rezolve problemele. PSD ar trebui să-şi vadă de guvernare pentru că românii au votat pentru rezultate, românii au votat pentru o guvernare performantă. În niciun caz românii nu au votat pentru scandalul de partid”, a arătat Dobrovolschi.

Premierul Mihai Tudose a anunţat luni seară că urmează o “miniremaniere guvernamentală”, precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniştri din Guvern. Totodată, şeful Guvernului a reiterat faptul că va cere plecarea din Guvern a cinci membri ai cabinetului său. În acest context, întrebat dacă va cere plecarea din Executiv a miniştrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, prim-ministrul a precizat: “Aţi înţeles bine (…) Mai am încă doi colegi pe care îi voi ruga să părăsească Guvernul, (…) din cauza lipsei de performanţă”, transmite Agerpres. 

Legat de posibilitatea demisiei sale, premierul Tudose a afirmat, luni, că situaţia din prezent de la nivelul Executivului “poate e un pic” asemănătoare cu cea a Guvernului Grindeanu, precizând însă că mulţi colegi din PSD i-au cerut să nu plece de la conducerea Executivului. 

“În cursul după-amiezii şi serii am avut biroul plin de colegi, de preşedinţi de organizaţie, care au venit să-mi ceară să nu plec. Situaţia poate e un pic (…) ca acum 100 de zile, primele 100 de zile din Guvernul Grindeanu, numai că e un pic pe dos. Atunci, mai multă lume îi cerea să plece. Mie mi-au cerut să nu plec, să nu cumva să plec”, a declarat Tudose, fiind întrebat la Realitatea TV dacă nu îi este teamă de o eventuală reacţie a colegilor din PSD asemănătoare cu aceea pe care au avut-o în cazul lui Sorin Grindeanu.