Decizia a fost luată în pofida apelurilor la o colaborare mai strânsă cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic după atentatele care au avut loc la 13 noiembrie la Paris, soldate cu moartea 130 de persoane. 

Preşedintele american, Barack Obama, cancelarul german, Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, cel italian, Matteo Renzi, şi ministrul francez de externe, Laurent Fabius, care l-a reprezentat la summit pe preşedintele francez, François Hollande, au avut o scurtă întâlnire aproape de încheierea summitului G20 de la Antalya. 

Diplomatul a afirmat că liderii occidentali au ajuns la concluzia că este important să se menţină presiunea asupra Rusiei înainte de alegerile programate în estul Ucrainei. 

"Alegerile din Ucraina cântăresc greu. Avem şansa să obţinem ce ne dorim numai dacă jucăm cartea sancţiunilor. Sancţiunile financiare trebuie să rămână în vigoare până la sfârşit", a declarat diplomatul sub protecţia anonimatului din cauză că acordul a fost confidenţial.

 

Sursa: Agerpres