Licitația va avea loc pe 27 septembrie, în casa de licitație Christie’s din Londra, dar va exista și o vânzare online, care va fi deschisă de pe 19 septembrie până pe 3 octombrie.

Douăsprezece scenarii care au aparținut vedetei vor putea fi licitate. Prețurile se estimează că vor începe de la 20.000 de dolari, ajungând până la 33.000 de dolari.

Actrița este cunoscută pentru notițele pe care le făcea pe marginea textelor. La vânzare sunt puse scenariile filmelor „Gigi”, „Sabrina”, „Șarada”, incluzând scenele care au fost tăiate din „Mic dejun la Tiffany” (77.000 – 110.000 de dolari) și cele din „My fair Lady” (38.000 – 65.000).

De asemenea și corespondența personală va putea fi licitată, din aceasta făcând parte scrisori din partea actriței Katharine Hepburn (1.300 – 1.900 de dolari) sau Truman Capote, în care acesta își exprimă entuziasmul  faptului că actrița va juca rolul lui Holly Golightly al romanului său.

În licitație sunt incluse și articole vestimentare semnate de designeri precum Givenchy, Valentino, Yves Saint Laurent, Salvatore Ferragamo și Burberry.

O rochie din satin de culoare albastră, pe care vedeta a purtat-o în filmul „Doi la drum” și o rochie deux-pieces din satin negru, una dintre preferatele sale, estimată la 20.000 – 33.000 de dolari, vor face parte din licitație.

Anterior filmărilor peliculei „Sabrina”, actrița a făcut o vizită la Paris, pentru a construi garderoba Sabrinei, eveniment care a început lunga colaborare și prietenia cu Hubert de Givenchy.

În cadrul evenimentului se vor mai putea licita o scrisoare din partea lui Ralph Lauren, fotografii ale actriței cu renumitul Salvatore Ferragamo – „designerul de pantofi al vedetelor”, o geantă de umăr din material textil, un trench Burberry și pantofi marca Ferragamo.

În 1970, actrița s-a căsătorit cu doctorul Andrea Dotti, mutându-se la Roma unde l-a descoperit pe Valentino, care la momentul respectiv își construia casa de modă. Articolele din acea perioadă includ o haină din mătase roșie, împreună cu o pereche de pantofi Andrea Carrano și o rochie de seară semnată de casa Valentino.

 O parte din articolele colecției vor fi expuse pentru public într-o expoziție, care va avea loc în Beverly Hills, pe 12 și 13 septembrie, iar pe King Street, în Londra, începând cu 22 septembrie.