Foştii "lichidatori" au instalat circa douăzeci de corturi în faţa sediului regional al Fondurilor de pensii din centrul acestui oraş industrial, fief al preşedintelui Viktor Ianukovici.

Guvernul a decis să reducă pensiile pentru anumite categorii ale populaţiei, între care şi ‘lichidatorii’ de la Cernobâl, pentru a reduce deficitul din sistemul de pensii.

Aceste restricţii au fost declarate ilegale de numeroase tribunale ucrainene, însă Fondurile continuă să verse pensiile reduse, susţin ‘lichidatorii’.

La Kiev, câteva sute de "lichidatori" au protestat miercuri din acelaşi motiv, în timp ce la Lviv alte zeci au intrat în clădirea sediului local al Fondurilor de pensii.

Reducerea beneficiilor pentru anumite grupuri sociale a provocat deja în ultimele luni numeroase manifestaţii, uneori marcate de ciocniri cu poliţia, în întreaga ţară.

La începutul lui noiembrie şi în septembrie, veterani ai războiului sovietic din Afganistan (1979-1989) şi "lichidatorii" de la Cernobâl au încercat să ia cu asalt Parlamentul naţional.
Sursa: Agerpres