Vicepremierul Raluca Turcan avertizează că menținerea unui Parlament dominat de PSD riscă să blocheze toate reformele pe care Guvernul Orban încearcă să le facă și de care România are nevoie. Turcan consideră că Guvernul nu poate face nimic atâta timp cât „Parlamentul este ținut captiv de o majoritate toxică.”

„Menținerea unui PSD dominant în Parlament încă un an riscă să blocheze toate lucrurile bune și așteptate pentru care există voință politică:

  • Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție;
  • Eliminarea pensiilor speciale;
  • Alegerea primarilor în două tururi.

Vrem să facem reformele profunde de care țara are urgent nevoie, să punem în practică punct cu punct agenda pentru care oamenii au votat la europarlamentare, la prezidențiale sau la referendumul pe Justiție. Nu putem, însă, mișca lucrurile câtă vreme întreg Parlamentul este ținut captiv de o majoritate toxică, lipsită de legitimitate.

Am stabilit echipa de negociere la nivelul partidului și începem discuțiile cu forțele din Parlament care înțeleg punctul critic în care ne aflăm.

Trebuie să eliberăm Parlamentul de PSD cât mai repede cu putință, pentru că fiecare zi care trece este în defavoarea oamenilor.”