Lia Olguţa Vasilescu a sisținut că PSD vrea să fie completate sumele necesare către consiliile judeţene şi primării. Potrivit acesteia, Guvernul a alocat pentru asistenţa socială doar sumele pentru primele două luni ale anului. În opinia sa, trebuie asiguraţi autorităţilor locale şi banii pe care i-au cheltuit în timpul pandemiei. Din toate aceste motive, PSD va depune amendamente la rectificarea bugetară

Olguţa Vasilescu a a mai spus că la PSD s-a discutat despre situaţia de la consiliile judeţene.

„Un alt punct pe care l-am avut pe ordinea de zi a fost situaţia de la consiliile judeţene şi de la DGASPC-urile din întreaga ţară. Vreau să vă spun că a fost desemnată deja o echipă de lucru care va lucra la amendamentele pe care PSD le va depune la rectificarea bugetară care se află în Parlament. Nu ţinem cont de culoarea politică a preşedinţilor de consilii judeţene sau a primarilor, practic pentru toate judeţele României vom formula amendamente astfel încât să li se completează sumele de bani necesare. De ce? Pentru că pentru asistenţă socială Guvernul nu a asigurat decât primele două luni ale acestui an şi atunci preşedinţii de consilii judeţene şi primarii au trebuit să facă tot felul de artificii, să ia din bani care putea să meargă la investiţii sau pe care îi prognozaseră pentru investiţii sau pentru salariile angajaţilor din primării ca să poată să supravieţuiască. Ori aceşti bani s-au terminat”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

„Mai mult decât atât, trebuie să li se asigure autorităţilor locale banii pe care i-au cheltuit în această pandemie. Să nu uităm că autorităţile locale au cheltuit o sumă de 600 de milioane de lei în timp ce de la Guvernul României s-au alocat doar 20 de milioane de lei”, a punctat liderul PSD.