Lia Olguța Vasilescu este de părere că Ludovic Orban nu a făcut cea mai bună mișcare atunci când a spus că nu i se pare nromal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

„Merita citit pana la capat… Pentru cine nu stie, industria IT e al patrulea pilon de crestere economica a Romaniei… Orban ar vrea sa taie gatul gastei cu ouale de aur. V-am spus ca atat stiu, atat vor face… Hilar este ca exact cei din industria IT i-au sprijinit sa castige alegerile. Si magistratii carora vor sa le taie pensiile si… si… o sa ne distram!

Ea a făcut referire la o postare a sociologului Mirel Palada pe pagina sa de socializare, în care acesta explică că industria IT din România, a crescut din 1990 de la practic nimic la 6% din PIB-ul României.

„Iar forța de muncă IT a fost încontinuu sprinită și încurajată, prin politici fiscale asumate în mod explicit și cu încăpățînare de către statul român, indiferent de coloratura politică a guvernului de la vremea respectivă.

Și acuma, în vestitul an de glorie 2019, după atîta amar de consecvență, ce să vezi? Iaca vine deșteptul de Ludovic Orban să spună că n-ar mai fi cazul.

Ce atîta prosteală, bre, cu scutirile astea de taxe și impozite din IT? Dă-i încolo de privilegiați! Tăiem tot, să fie și ei în rînd cu șoferii, contabilii, profesorii și strungarii acestei țări.

Orban, prin aceste cuvinte, tocmai a scos cuțitul să taie gîtul gîștei cu ouă de aur.

IT-ul în România este unul din marile povești de succes economice ale acestei țări, una din puținele situații în care sărăcia aia de cutie de chibrituri minusculă a făcut față handicapului de capital de care suferim și a dezvoltat o industrie unde principala resursă nu e banul, ci creierul”, a spus Mirel Palada într-o analiză pe contul său de Facebook.

Trebuie amintit că Ludovic Orban a vorbit despre scutirea de impozit pe venit în IT, declarația sa stârnind în aceste zile  un val masiv de reacții.