În ciuda declarațiilor lui Stănescu că Guvernul PNL ar trebui investit, Olguța Vasilescu spune că acesta nu va vota și va respecta decizia PSD. Lia Olguța Vasilescu mai adaugă că există un curent, din care face parte și Stănescu, ce ar fi dorit ieșirea de la guvernare după europarlamentare.

„Liberalii nu au voturile necesare. Paul Stănescu nu va vota Guvernul Orban și niciunul dintre parlamentarii de la Olt PSD. Paul Stănescu face parte dintr-un curent din partid care spune că ar fi trebuit să ne retragem de la guvernare în mai după europarlamentare”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Senatorul social-democrat Paul Stănescu a declarat, luni, că Guvernul Orban trebuie învestit, dar el va vota potrivit deciziei care va fi luată în PSD.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, când ar trebui să se dea votul de învestitură Guvernului Orban, Stănescu a spus că aceste date ar trebui stabilite într-un for de conducere al PSD.

„Cred că împreună, în Comitetul Executiv Naţional, într-un for de conducere, trebuie să luăm o decizie. Ceea ce e foarte important, şi pentru mine ca om politic e foarte important, şi ca cetăţean al acestei ţări, că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun un calendar. E vorba de ţara noastră, de România, şi România trebuie să aibă un Guvern stabil”, a explicat el.

Stănescu a adăugat că nu va vota împotriva deciziei partidului pentru ca Guvernul Orban să fie învestit.

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat de asemenea că Paul Stănescu va respecta decizia luată în partid şi a subliniat că PSD nu va participa la votul de învestitură a Guvernului Orban pentru că „nu poate să susţină un program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor”.