Jocul lui Klaus Iohannis i-a creat mari probleme lui Liviu Dragnea, care avea un plan clar cu Ministerul Dezvoltării. Olguța este o nucă tare și nu-i convine deloc că acum este nevoit să o numească în această funcție. Surse de la Cotroceni spun, însă că președintele României ia în calcul să respingă încă o dată propunerile care vor veni de la Guvern. De fapt, în acest moment, ar fi chiar decis să nu o numească și încă se discută pe această temă.

Se pare că, pe lângă strategia politică, Klaus Iohannis a fost foarte supărat din cauza declarației Liei Olguța Vasilescu, care a spus că șeful statului are tupeu să vorbească de gazare, neamț fiind, și nu dorește să-i mai ofere acesteia șansa să intre în Guvern.

În același timp, pentru ca numirea să poată fi făcută lin, Paul Stănescu ar trebui să demisioneze de la Ministerul Dezvoltării. La fel și Lucian Șova de la Transporturi. Dacă cel din urmă ar fi decis deja să plece, ei bine fostul prieten al lui Liviu Dragnea, nu vrea să renunțe la scaun. Încă se încearcă convingerea acestuia să-și dea demisia, dar insistențele celor din tabăra adversă de a rămâne în funcție, îl fac să joace tare.

Așadar, astăzi ne-am putea aștepta ca președintele Klaus Iohannis să nu o accepte pe Lia Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltării, mai ales că postul nu este vacant. Liviu Dragnea amenință cu Constituția și spune că vor lua măsuri, doar că șeful statului nu ar fi deloc afectat, mai ales că nu stă chiar bine din punct de vedere al imaginii. Abia atunci ar avea șanse să câștige electoratul pe care l-a pierdut în ultimii ani.