Printre victime au căzut și Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Mand. Despre ministrul Muncii a spus că ”face parte din categoria minilștrilor care au sentimentul că dacă s-au așezat pe scaun sunt ei mai deștepți”. Vasilescu și Manda i-au dat replica în emisiunea lui Victor Ciutacu.

”Vă asigur că dacă aș fi spus așa ceva, nu aveam nevoie de niciun bărbat să mă apere, dar nu a fost o astfel de discuție. Dumnealui ne-a ținut așa o lecție tuturor miniștrilor și parlamentarilor. Printre altele a spus că a fost o lege promisă de guvernare și nu a apărut. I-am spus că nu știe ce a votat în Parlament, pentru că legea respectivă a trecut deja prin Senatul României. Mi-a spus că nu a trecut această lege. Că ar trebui să mai primesc sfaturi din când în când.

I-am replicat că Legea chiar a trecut și să fie mai atent ce votează data viitoare. Asta a fost întreaga discuție pe care a avut-o cu mine. Pot să îl înțeleg, are o frustrare de când a plecat din guvern. Mi se pare jenant ce poate spune. Sigur că nu îl onorează și dacă asta e părerea despre colegii de partid. Vom discuta toate lucrurile acestea cu domnul Țuțuianu. Trebuie să își ceară scuze față de colegii de partid, în primul rând pentru că minte față de ceea ce s-a discutat la acea ședință. Nu numai că minte vizavi de această discuție dar se poartă în termeni colocviali care nu-i fac cinste. Eu pot să îl înțeleg omenește pe domul Țuțuianu. Probabil că după ce a plecat domnia sa din guvern i se pare că Guvernul are o altă calitate. Vom discuta (n.r. dacă îl exclud din partid). Se poartă în termeni necolegiali, care nu îi fac cinste. Domnul Țuțuianu e așa, mai viteaz, când e între colegii săi de la Dâmbovița, dar nu e deloc așa.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, Manda, despre care Țuțuianu a spus că ”a ieșit Manda că i-am atacat-o pe doamna, mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi folosește, că are de învățat. M-a înjurat mai temeinic decât alții.”, a declarat că a fost ironic cu liderul de la Dâmbovița.

”Nu înțelege ironia. Eram profund ironic. Eu nu am intervenit pentru că s-a luat de doamna Vasilescu, ci pentru că a făcut referiri că nu s-au publicat legile securității naționale într-o comisie din care și el face parte. Comportamentul lui rămâne, mie nu mi-a răspuns, o fi răspuns în gând, nu a avut vreo replică. Nu a existat o astfel de exprimare în CEx.

 

Nu a avut ce să replice. Nu a exista o replică în ceea ce privește reacția domniei sale. Plus că am avut o abordare destul de clară și punctuală. Eu am mai spus un lucru, că aproape de fiecare dată în Comisia SRI, unde domnia sa a fost președinte înainte, cel de la USR tot timpul face mereu afirmația domnului Țuțuianu că ar văzut protocolul SRI-PÎCCJ, unul pe care noi nu-l avem la Comisie și că este în regulă, nu e nicio problemă în acel protocol SRI-PÎCCJ. Eu cred că va trebui să discutăm în CEx cu domnia sa legat de acest afirmații făcute. Are totuși o problemă dacă au început colegii să îl înregistreze și să dea în spațiul public. Noi vorbim până la urmă un bun coleg de partid, în contextul în care avem o discuție deschisă și serioasă în CEx, poate că ar trebui să fie mai atent ca lucrurile să nu apară în spațiul public. Nu vorbim în termenii aceștia (cuvinte precum proști – n.r). Înțeleg că dânsul era zmeu, ne dădea lecții la toți. Am ridicat mâna imediat după ce a vorbit domunul Țuțuianu, pentru că m-am simțit atacat și lezat că a vorbit despre legile securității naționale, iar domnia sa e membru în acea Comisiei.”, a precizat Manda, citat de stiripesurse.ro.

Întrebat dacă l-a ascultat pe Adrian Țuțuianu, prin mijloace specifice, Claudiu Manda a replicat: „Nu cred că are vreo legătură cu mine. Nu a făcut nici în ședință vreo referire la mine. Am înțeles că a autorizat la Dâmbovița, cu sediul de la Dâmbovița ar fi autorizat. La momentul când se vorbea despre ascultările din sediul din Kiseleff eu am crezut că se face referire la sediul din Dâmbovița, nu din sediul central”.