Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunţa marţi, cu mare fast, că Guvernul României urmează să investească 10 miliarde de euro pentru zonele rurale din ţară, explicând unde vor fi folosiţi banii. Mai mult, social democrata anunţă că orice primar poate solicita sprijin financiar.

„10 miliarde de euro pentru satele României

PSD își reconfirmă angajamentul de a aduce toate localitățile/satele României la standardul european de civilizație.
o Alături de PNDL apare un nou program, derulat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, care accelerează schimbările în bine ale localităților țării, prin completarea tipurilor de investiții posibile și mai ales prin simplificarea procedurilor, astfel incat se pot finanța cu celeritate proiectele.
o Practic, orice primar poate solicita sprijin financiar atât pentru proiectele noi, cât și pentru cele începute, prin completarea/ trimiterea doar a 2 documente.
o Au prioritate extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, drumuri comunale, județene, străzi, poduri și pasaje.
o Se mai finanțează prioritar spitale județene, municipale, dispensare, centre medicale dar și școli, grădinițe, creșe ori campusuri școlare”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.