Lia Olguța Vasilescu a dat de pământ cu Klaus Iohannis după ce a refuzat propunerea de remaniere a celor trei miniștri propuși de PSD.  „Am văzut declarația președintelui. Nu este nicio surpriză. A mai schimbat un pic textele”, a spus Olguța Vasilescu. Ea a făcut referire la argumentele folosite de șeful statului. „A spus că nu au ținută. Nu știu ce înseamnă, probabil că doamna nu are rochiță roz, domnii nu au cravată galbenă. Nu înțelegem ce înseamnă că nu au ținută. A mai spus că nu au pregătire. Nu știu de când un un profesor de fizică stabilește cine are pregătire”, a spus Olguța Vasilescu, într-o intervenție la Antena 3. Ea a menționat că în foarte scurt timp se va intra în campanie electorală iar Rovana Plumb va trebui să lase ministerul Fondurilor Europene.

Lia Olguța Vasilescu a subliniat că decizia care va urma va aparține în exclusivitate premierului Dăncilă. „Cu certitudine decizia e la premierul României. O așteptăm si noi. Vom stabili apoi ce vom face. Avem majoritate în Parlament, nu avem nicio problemă să facem restructurare, dar decizia e la premier”, a spus Olguța Vasilescu.

Ea a spus că nu știe ce vrea să facă primul ministru, dar că se va da un comunicat și că va avea loc o sedință de coaliție. „Suntem pregătiți și pentru o restructurare pentru că deținem majoritate”, a punctat ea.