Fost ministru al Muncii în guvernul PSD, Lia Olguța Vasilescu a continuat vineri șirul ironiilor și atacurilor la adresa urmașei sale din Executivul condus de Ludovic Orban.

Vasilescu s-a arătat din nou nemulțumită în legătură cu declarațiile Violetei Alexandru privind deficitul de la bugetul de pensii și a vorbit în termeni deloc măgulitori despre noul ministru:

”Apropo de doamna aceasta. Știți care era numele de fată al ei? Bau. În curând nu o să mai vorbim despre ministrul Muncii, în curând o să vorbim despre bau-bau de la Pensii și de la Salarii, care ieri ne-a anunțat, la fel, că vor scădea salariile”.

Declarația vine în contextul în care Vasilescu a vorbit vineri, la un miting electoral desfășurat la Târgu Jiu, despre măsurile de austeritate pe care le va implementa guvernul Orban:

”Noi le-am plafonat prețurile la gaze și la energie prin ordonanța 114. Ei au anunțat deja, ieri, că o vor abroga. Ce am mai aflat, că reintroduc taxa de primă înmatriculare, că vor crește prețurile la medicamente, pentru că se rediscută taxa clawback, că îngheață salariul minim și bineînțeles că vor crește taxele pe muncă. Tot ieri, medicii au fost anunțați că nu mai sunt bani pentru salariile lor”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

În ceea ce o privește pe Violeta Alexandru, atacurile au fost necruțătoare și s-au menținut în linia afirmațiilor făcute în ultimele zile de Olguța Vasilescu, inclusiv pe contul său de Facebook:

”(Violeta Alexandru – n.r.) s-a pus pe plâns când a auzit că există un deficit de două miliarde la fondul de pensii. Știți cât era deficitul un 2016, când am venit noi la guvernare? 16 miliarde. Deci două miliarde acum, după ce am majorat pensiile cu aproape 50%, față de 16 miliarde, în 2016, când această doamnă era ministru, în Guvernul Cioloș”, a tunat social-democrata.