Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a confirmat joi faptul că nu se va afla pe listele parlamentare ale PSD, urmând să se concentreze exclusiv asupra mandatului pe care l-a primit de la craioveni, pentru a administra în următorii patru ani capitala Băniei.

Vasilescu a mai arătat că va colabora îndeaproape cu fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, care va ocupa poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, din partea PER.

”Rămân următorii patru ani primar”

”Ne veți vedea împreună prin cartiere și ne vom susține reciproc proiectele”, a promis Lia Olguța Vasilescu.

”Din nou, eu și Antonie Solomon vom promova proiecte comune pentru Craiova, după ce, azi, PSD a semnat un protocol de colaborate cu PER.

Cu ocazia conferinței de presă, cred că am pus capăt și zvonurilor desuete care au tot circulat prin campanie: nu voi fi pe lista de parlamentari a PSD, deci rămân următorii patru ani primar, Antonie Solomon nu rămâne viceprimar și nici nu candidează la parlamentare de la PSD sau PER, ci devine vicepreședinte al Consiliului Județean.

Cu siguranță, însă, ne veți vedea împreună prin cartiere și ne vom susține reciproc proiectele. Prin această colaborare vrem doar să câștige Craiova!”, a scris primarul Craiovei joi pe Facebook.

Controverse legate de listele PSD

În context, trebuie precizat că în ultimele zile au apărut numeroase controverse cu privire la lista de candidați propusă de PSD pentru alegerile parlamentare.

Astfel, conducerea PSD vrea să scape de politicienii despre care susține că au adus partidului, în perioada în care era condus de Liviu Dragnea, prejudicii majore de imagine.

În consecință, Viorica Dăncilă, Iulian Iancu, Carmen Dan, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, Marian Oprișan și Liviu Pleșoianu vor fi lăsați în afara listelor PSD pentru alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie.

În cazul Liei Olguța Vasilescu, rămânerea pe poziția de primar al Craiovei și neincluderea pe liste ar putea însemna și îndepărtare de conducerea centrală a PSD.