Lia Olguţa Vasilescu a transmis, miercuri seara, mai multe mesaje oficiale, prin care a prezentat ultimele hotărâri importante luate de Guvern cu privire la infrastructura de transport.

Prezentăm mesajul integral postat de fostul ministru al Muncii:

„Guvernul a aprobat mai multe acte normative pentru demararea unor proiecte de investiții în infrastructura de transport.

➢ Guvernul PSD+ALDE continuă să pună în practică proiectele de investiții în infrastructura de transport, așa cum și-a asumat prin Programul de Guvernare.
➢ Au fost alocate sume importante în buget pentru dezvoltarea unor investiții așteptate de cetățeni, iar astăzi Guvernul a aprobat 3 hotărâri de guvern pentru demararea unor proiecte importante.

a. Modernizare DN 29D Botoşani-Ștefăneşti km 2+800 – km 18+500 şi km 21+800 – km 48+146”.
➢ Modernizarea DN29D presupune lucrări pe o distanță de aproximativ 42 de km pentru construcția a 2 viaducte noi şi iluminarea acestora, 5 poduri noi, lărgirea platformei existente la 9 m, modernizarea amenajării intersecţiilor existente, trotuare în localităţile traversate. De asemenea vor fi reabilitate 3 poduri existente care nu necesită înlocuire, consolidarea taluzelor, sisteme de drenare/evacuare ape.
➢ Este o investiție care va avea un impact important asupra siguranței traficului spre / dinspre punctul de trecere frontieră cu Republica Moldova la Stânca Costeşti.
➢ Valoarea totală a investiției este de peste 261 milioane de lei.

b. Centura de ocolire Craiova – Varianta Sud DN56 – DN55 – DN6

➢ Centura de ocolire Craiova-Varianta Sud va avea aproape 10 km.
➢ Este un obiectiv inclus în Master Planul de Transport General și va va face legătura între DN56 Craiova – Calafat – DN55 Craiova – Bechet – DN6 Craiova-Bucureşti.
➢ Guvernul a deblocat o situație care dura din 2014 prin revizuirea şi actualizarea indicatorilor tehnico – economici și adaptarea lucrărilor la actualele condiţii din teren şi la prevederile normativelor în vigoare.
➢ Pentru realizarea obiectivului este estimată o suprafaţă de 49 ha din care este necesar a se expropria o suprafaţă de 43,57 ha, faţă de estimările iniţiale de 25,11 ha, datorate în principal relocării traseului pentru evitarea demolărilor şi a zonelor mlăştinoase şi extinderea fâşiei de lucru a parapetelui de siguranţă.
➢ Valoarea totală a investiției este de aproape 200 de milioane de lei (de 199.675.000 lei), iar finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat.
➢ Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

c. Exproprieri pentru „Drum expres Craiova – Pitești”, tronsonul II

➢ Guvernul a aprobat prin HG exproprierile pentru construirea Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 2 după ce săptămâna trecută a aprobat exproprierile pentru tronsonul 1 al acestui drum expres.
➢ Tronsonul 2 se desfășoară pe aproximativ 40 de km pe raza județului OLT.
➢ Se acordă suma de 667.000 lei pentru exproprierea a 555 de imobile proprietate privată care sunt afectate de executarea lucrărilor pentru acest obiectiv, aflate pe raza localităților Bîrza, Piatra Olt, Slătioara și Valea Mare din județul Olt.
➢ Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., în calitatea sa de expropriator în numele statului român”, a transmis Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.