Seria de maşini de spălat LG Direct Drive 6 motion a fost introdusă pe piaţă în luna octombrie 2009 şi a înregistrat un număr de 2.25 milioane unităţi vândute, dintre care 1.25 milioane de unităţi cu încărcare frontală şi 1 milion de unităţi cu încărcare verticală.   

Având încorporată tehnologia LG Inverter Direct Drive, maşinile de spălat 6 motion au obţinut numeroase aprecieri. Tehnologia unică încorporată permite un control mai bun al vitezei de rotaţie, în timp ce mişcările tamburului interior asigură un consum redus de energie şi timp, precum şi haine mai curate. De asemenea, tehnologia 6 motion permite spălarea printr-o serie de setări adaptate diverselor tipuri de ţesături pentru a păstra calitatea hainelor, care trec printr-un proces special faţă de o spălare obişnuită.

„Maşinile de spălat LG au fost recunoscute drept cele mai inovative electrocasnice de pe piaţă,” a afirmat Young-ha Lee, preşedinte şi CEO al companiei LG Electronics Home Appliance. „Tehnologia 6 motion a fost o adevărată inovaţie în momentul lansării, în 2009, şi continuă să fie o referinţă în industrie, doi ani mai târziu.”

Popularitatea maşinilor de spălat LG 6 motion a adus cele mai bune rezultate în vânzări în 2010, atât ca valoare, cât şi ca volum, pentru segmentul de maşini de spălat, conform datelor celor mai recunoscute companii de cercetare de piaţă (GFK, NPD şi StevensonCompany). Mai mult, modelele de maşini de spălat LG cu încărcare frontală au fost best-seller pe acest segment, la nivel global, în ultimii doi ani, fiind în topul vânzărilor pe piaţa din Statele Unite în ultimii patru ani.