Magazinele care mai merg cât de cât, circa 20 la număr, au fost mutate la o altă companie, înființată la mijlocul lui 2014.

Noua firma e controlată de o entitate înregistrată în Hong Kong, care are 95% din acţiuni. Restul de 5% le are lanțul intrat acum în faliment.

Băgarea companiei în faliment și mutarea activelor bune pe altă firmă pune sub semnul întrebării datoriile pe care le-a adunat Leonardo. Are o lungă listă de creditori printre care BRD, Unicredit, Bancpost, RBS şi o puzderie de firme printre care şi unele care au fost nevoite să-şi închidă afacerea cu totul fiindcă nu și-au mai primit banii, arată jurnaliștii de la Bihoreanul.

În 2010, când Leonardo a intrat în insolvență, i-au fost șterse 80% din datorii prin planul de reorganizare. Din ce şi-a asumat să achite nu a reușit să plătească nici jumătate, aşa că Unicredit, RBS și câteva mall-uri şi producători de pantofi de la care se împrumutase i-au cerut falimentul.

Zilele bune ale celor de la Leonardo s-au sfârșit în criză, dar „o mână de ajutor” le-au dat-o și cei de la Deichmann, care le-au mâncat rapid cota de piață.