Lenovo își păstrează poziţia a treia în categoria dispozitivelor inteligente conectate, cu o creștere a livrărilor de 28% față de anul anterior. Lenovo este cel mai mare producător de PC-uri din lume de cinci trimestre consecutiv și deține cea mai mare cotă de piață de până acum, de 19,4 procente, în creștere cu 2,7 puncte față de anul anterior, evoluție datorată creșterilor de cotă din EMEA și din cele doua Americi.

Lenovo a ajuns pe locul trei în clasamentul producatorilor de tablete, după o creştere de 8 ori mai rapidă decât cea a pieţei. Veniturile Lenovo din segmentul Mobile Device Business (smartphone-uri și tablete) au crescut cu 32 de procente față de anul anterior, până la 1,6 miliarde dolari. De asemenea, Lenovo a devenit primul furnizor de smartphone-uri din China, depăşind Samsung. Pentru prima dată Lenovo a vândut mai multe smartphone-uri decât PC-uri. Compania deţine locul patru în clasamentul producătorilor de telefoane inteligente.
 
Laptopurile Lenovo au generat 49% din veniturile companiei în acest trimestru fiscal.

“A fost trimestrul unor noi praguri atinse de Lenovo – cotă record pe piața PC-urilor, poziționarea în premieră pe locul trei în clasamentul global al vânzărilor de tablete și o consolidare a locului patru pe piața smartphone-urilor,” a declarat Yuanqing Yang, Președinte și CEO Lenovo. “Pe măsură ce industria PC-urilor își revine, piața smartphone-urilor își continuă tranziția de la premium la mainstream, iar pe măsură ce preluarea Motorola Mobility și a IBM x86 de către Lenovo se apropie de finalizare, descoperim și mai multe oportunități de a continua să creștem rapid.Lenovo continuă să depășească piața iar noi ne îndeplinim promisiunile de a mări profitabilitatea în business-urile noastre de bază, simultan cu ridicarea unor noi piloni pentru o creștere viitoare a întregului nostru portofoliu.”