„În sectorul legumelor şi al fructelor, avem o pagubă de 25-30% faţă de anul trecut, iar unele dintre cele mai afectate culturi sunt cele de cartofi, roşii şi castraveţi”, a declarat Aurel Tănase, directorul general al Organizaţiei Interprofesionale Naţionale Prodcom Legume-Fructe din România.

Potrivit lui Tănase, producţia de cartofi a fost cu 40% mai mică decât în 2014. El mai spune că, în ultima lună, preţul cartofilor româneşti a crescut cu 50%, ajungând la 1,5 lei.

Totodată, directorul Prodcom a mai zis că roşiile au fost şi ele afectate. În ceea ce priveşte producţia de frcute, pe lângă faptul că aceasta a fost mai mică decât în 2014, calitatea este mult mai proastă decât anul trecut. „Fructele sunt mici şi urâte, de aceea producătorii au probleme în a le vinde”, a completat Tănase.

Potrivit oficialului, anul trecut, fermierii au cultivat 237.000 de hectare cu legume, din care 100.000 de hectare au fost cultivate cu cartofi.

Totodată şi apicultori au adunat mai puţină miere. Citeşte mai multe despre Cantitatea de miere adunată de apicultori, mai mică cu 30% din cauza secetei.