'Am discutat deja cu colegii parlamentari despre ceea ce dorim să facem în zona legislativă. Transpunerea directivei europene pe achiziţii publice în legislaţia românească este doar un pilon din strategia naţională. Strategia se întinde undeva pe următorii doi ani. În strategie, am identificat ca problematică importantă standardizarea documentaţiei. Avem două constrângeri. Să transpunem directivele, să transpunem norma europeană, dar şi să ne adaptăm realităţilor româneşti', a precizat Roxana Mînzatu. 

IPP organizează luni şi marţi un workshop internaţional cu tema "O nouă viziune în achiziţii publice, un sistem de eficientizare a resurselor publice şi noi coordonate de lucru cu mediul privat". 

'În ceea ce priveşte transpunerea directivelor europene în legislaţia naţională privind achiziţiile publice, putem spune că doar noile legi nu vor face primăvară în ceea ce înseamnă achiziţia publică eficientă şi corectă în România. Sunt aşteptări foarte mari de la noua legislaţie şi pe bună dreptate. Avem circa 500 de pagini de propuneri venite din consultări pe legea achiziţiilor publice clasice. Le-am discutat pe toate într-un grup de lucru special şi am transmis deja MFP proiectul de lege consolidat pe achiziţiile publice clasice şi pe legea privind remediile. Aşteptăm validarea finală de la MFP pentru a veni cu forma consolidată pe zona de informare publică', spune Roxana Mînzatu. 

În cursul acestei săptămâni, conform calendarului ANAP, se va ieşi în consultare publică şi cu legea pe concesiuni şi cu legea pe utilităţi. 

'Cu toate patru propuneri de legi ne propunem să mergem către Parlament în jurul datei de 15 octombrie. Desigur, întotdeauna, termenele sunt împotriva noastră, mai ales când vorbim de o implementare de directive în timp ce facem şi reorganizare instituţională', spune Roxana Mînzatu. 

AGERPRES