De asemenea, se discută şi se aprobă rectificarea bugetară.

"Astăzi avem pe ordinea de zi rectificarea bugetară, care este pozitivă. Toate solicitările venite din partea ministerelor, a autorităţilor etc., au primit răspuns pozitiv pentru că avem mai mulţi bani, datorită celor care muncesc şi plătesc taxe şi impozite şi datorită ANAF", a precizat Ponta.

El a menţionat, totuşi, şi deficienţele în cheltuirea banilor pentru infrastructură.

"Nu vreau să văd doar partea plină a paharului, vreau să văd partea goală, pe cea referitoare la lucrări de infrastructură unde stăm prost. Şi este o realitate veche pe care putem să o transformăm într-un circ politic, să cerem ce-i cu autostrada Orăştie- Sibiu şi să spunem "Da, cei care au proiectat-o în 2010 au proiectat-o prost". Dar nu rezolvăm asta doar prin ceartă, ci rezolvăm în primul rând prin pachetul de legi privind achiziţiile publice pe care azi îl avem în primă lectură şi marţi îl adoptăm şi îl trimitem în Parlament. Sperăm ca printr-un sistem mult mai bun, mai transparent al lucrărilor publice, dar în acelaşi timp cu mai multe responsabilităţi să ştie foarte clar ce păţeşte o firmă care proiectează prost, în urmă cu ani de zile, ce plăteşte o firmă care execută prost, ce plăteşte cel de la autoritatea publică care nu supraveghează, să avem şi responsabilităţi şi un sistem mult mai clar", a subliniat prim-ministrul.

Victor Ponta a vorbit şi despre modificările care vor fi aduse Codului Fiscal în şedinţa de marţi, "care sunt tot în sprijinul mediului de afaceri şi al continuării creşterii economice".