"De la Senat avem toate avizele favorabile până acum (Comisia Economică şi cea pentru Buget şi Finanţe – n.r) şi sper că în câteva luni va trece şi de Camera Deputaţilor. La Camera Deputaţilor sunt foarte mulţi agricultori care îşi doresc camerele agricole şi cu siguranţă va trece. Nu cred că vom avea piedici pentru că după câte aţi văzut domnul ministru (Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu n.r.) susţine ideea mea şi de un an am spus că prioritatea pentru camerele agricole este aceea de a desface produsul românesc", a spus Cornel Stroescu. 

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută legea a obţinut aviz favorabil de la Comisia pentru Buget şi Finanţe din Senat şi mai trebuie obţinut un aviz de la Comisia pentru Agricultură de la Senat. Pe lângă acestea ar mai fi nevoie şi de avizul Guvernului. 

De asemenea, reprezentanţii conducerii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România susţin înfiinţarea camerele agricole. 

"Noi suntem oameni de acţiune, vrem să facem. Dacă vorbim de noi personal, care ne vedeţi aici, chiar nu ne folosesc camerele agricole, dar dintr-un spirit civic, dintr-o dragoste faţă de ţara aceasta în care locuim am zis că facem un voluntariat să iasă ceva bun, funcţional şi din care să vedem un rezultat benefic", a afirmat Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), în cadrul unei conferinţe ce a urmat Adunării Generale a Membrilor LAPAR. 

Laurenţiu Baciu a fost reales, vineri, în cadrul Adunării Generale a Membrilor, preşedinte al LAPAR pentru următorii patru ani. 

AGERPRES