Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat săptămâna trecută legea referitoare la interzicerea fumatului în toate spaţiile publice închise cu 164 voturi "pentru' şi 20 "împotrivă".

Potrivit noilor prevederi fumatul va fi interzis total, printre altele, în cluburi, baruri, restaurante, în taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi la locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis.

Camera Deputaților a adoptat pe 15 decembrie proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în toate spațiile închise, acest for fiind decizional, iar legea merge la promulgare. Propunerea legislativă, care datează din 2011, a fost modificată prin mai multe amendamente pe 16 noiembrie inițiate de deputat PSD Aurelia Cristea. Cel mai important amendament se referă la definirea spațiului public inchis, care conduce practic la interzicerea fumatului în aproape toate spațiile publice închise.

Practic, potrivit acestui proiect, singurul loc unde se vor amenaja acele "cuști" speciale pentru fumători este zona de tranzit din aeroport, și singurele spații publice închise unde se permite fumatul sunt penitenciarele de maximă siguranta