„Ȋn ceea ce privește leasing-ul de personal, marile firme multinaționale, cu un număr consistent de angajați, folosesc această formă de angajare pentru a-și eficientiza costurile și pentru a elimina riscurile asociate unei angajări nedorite. De asemenea, este o metodă care poate fi practicată cu succes pentru ocuparea anumitor poziții care nu au fost luate ȋn calcul și bugetate ȋn planul anual, dar pentru care se dorește angajarea de personal, indiferent de momentul anului”, explică Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Potrivit unui studiu Smartree, acest sistem de leasing de personal este din ce în ce mai folosit de companiile multinaţionale în căutare de angajaţi. Companiile cele mai active pe acest segment sunt call center-urile sau centrele de tip shared-services, consultanță IT, companiile din domeniul tehnologiei, telecom, dezvoltare software sau cele ȋn care activitatea este de tip project-based.

Această formă de angajare este cel mai des ȋntȃlnită ȋn orașele mari, precum Bucuresti, sau ȋn zonele unde există centre industriale sau facilități importante de producție precum Timișoara, Craiova, Sibiu sau Cluj.

Segmentele de piață unde angajările sunt influențate de factorul sezonier apelează şi ei la leasing-ul de personal, pentru următoarele posturi: manipulanți ȋn depozite, personal implicat ȋn serviciile hoteliere, ȋn retail, producție sau logistică.

Munca temporară are avantaje multiple pentru angajatori, care se traduc ȋn primul rând ȋn flexibilitate ȋn ceea ce privește numărul de angajați, eficientizarea costurilor și eliminarea riscurilor asociate angajării.

Astfel, o agenție autorizată de leasing de personal preia toate sarcinile, ȋncepând cu salarizarea, plata contribuțiilor sau a beneficiilor aferente. Ȋn plus, este soluția cea mai simplă de a acoperi nevoile fluctuante de personal din piață, mai ales ȋn cazul companiilor fără entitate legală ȋn România.

Alte beneficii asociate leasing-ului de personal sunt reducerea timpilor și a costurilor de recrutare precum și accesul la noi surse de candidați prin intermediul bazelor de date pe care agențiile le au disponibile.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii: de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.