„Plafonarea subvențiilor este mai degrabă un bau-bau de care se folosesc câteva state europene pentru a-i trage în piept pe fermierii cu exploatații mari. Nu aș putea să spun prea multe, pentru că a fost o întâlnire așa, prealabilă, nu discuții mai serioase, unde practic e vorba de acel comunicat de la Comisia Europeană în care cere modificări sau simplificări ale următorului PAC. Aici, astăzi (ieri – n.r.), s-a adus la cunoștință. Urmează ca fiecare din cei interesați să facă propuneri și într-o altă întâlnire să prezinte fiecare propunerea și să vedem care ne-ar prinde cel mai bine”, a declarat Laurențiu Baciu citat de agrointel.ro. Cel mai discutat subiect la nivel european este cel legat de plafonarea subvențiilor la maxim 120.000 de euro pentru exploatațiile mari.
Liderul LAPAR nu pare impresionat de aceste propuneri și spune că discuții de acest gen au mai fost înaintate și în alți ani iar în spatele acestora se află anumite state care vor ”să îi tragă în piept pe fermierii cu exploatații mari”.
„Aceeași discuție a fost și acum 7 ani, și acum 10 ani pe segmentul ăsta cu plafonarea. Trebuie să fim foarte atenți în luarea unor decizii și decizia pe care noi trebuie să o susținem să fie corelată cu realitatea din România și să ne intereseze mai puțin ce poziții au celelalte țări. De data asta trebuie să fim mai vocali, mai siguri pe noi și să nu luăm propunerile lor ca pe o Biblie pe care trebuie să o respectăm cu sfințenie”, a mai punctat Laurențiu Baciu.