Laura Codruţa Kovesi a atacat în luna ianuarie 2019 la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA. Informaţia a apărut pe G4Media.ro care citează surse judiciare.

”CEDO a informat ambele părți, procedura de judecată e una de urgență. E aberant să ceri un termen de 2 luni în condițiile în care e o procedură de urgență, cred că e doar o încercare de amânare a procesului din partea guvernului”, a declarat Kovesi miercuri, întrebată  cum comentează cererea guvernului.

Tot miercuri, Kovesi a spus că nu comentează alte dosare, atunci când a fost întrebată de rechizitoriul declarat nul din Dosarul Revoluţiei sau prinderea lui Radu Mazăre în Madagascar.

Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA, potrivit unui răspuns al Parchetului general pentru  transmis pe data de 8 ianuarie. Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Fosta şefă DNA mai arată că decizia CCR nu a putut fi contestată și că, în consecință, nu i-au fost respectate garanțiile unui proces echitabil.