Cu un display mare integrat într-un format de design super-slim, HP Pavilion m6 poate susţine o autonomie de lucru de până la opt ore şi include cele mai noi procesoare Intel şi AMD, o tastatură opţională retroiluminată şi posibilitatea de a conecta plăci grafice externe care să susţină cele mai complexe sarcini fără pauze sau întreruperi.

Display-ul LED HD BrightView de 39,6 cm (15,6 inch) face ca filmele şi jocurile să fie mai realiste ca oricând, în timp ce tehnologia Beats Audio, susţinută de boxe duale şi un subwoofer, garantează un sunet audio de calitate superioară.

HP Pavilion m6 include, de asemenea, un număr mare de inovaţii HP. Tehnologia HP CoolSense ajustează în mod automat performanţa şi setările interne ale ventilatorului pentru a răci vizibil echipamentul, în timp ce HP ProtectSmart securizează hard disk-ul pentru a proteja imagini, muzică şi documentele de pe ele în cazul în care notebook-ul ar fi scăpat în mod accidental.

HP SimplePass, o caracteristică opţională, reţine parolele utilizatorilor şi le oferă acestora posibilitatea de a-şi accesa diferite conturi cu o singură atingere. În acelaşi timp, camera web încorporată HP TrueVision HD Webcam asigură imagini HD mai luminoase şi mai clare

Noua abordare de design HP Mosaic, abordare foarte vizibilă în noile notebook-uri HP Pavilion, reprezintă, practic, o extensie a direcţiei mai ample de design HP MUSE, direcţie care ia în considerare tot aspectul unui echipament, de la materiale la uşurinţa în utilizare, plăcerea pentru simţuri şi experienţa de utilizare (MUSE – Materials, Usability, Sensory appeal, Experience).