Cele două companii au precizat că vor vinde către Mittal Investments un portofoliu de active compus din o uzină de ciment, cinci cariere de agregate, două uzine pentru producţia de asfalt şi o participaţie de 50% la societatea Midlands Quarry Products.

‘Lafarge va primi aproximativ jumătate din suma rezultată în urma acestei tranzacţii, adică aproximativ 160 milioane de euro, banii urmând să fie utilizaţi pentru reducerea datoriilor’, a precizat o purtătoare de cuvânt de a Lafarge. În urma acestei tranzacţii cel mai mare producător mondial de ciment a strâns aproximativ 650 de milioane de euro din aproximativ un miliard de euro pe care şi l-a propus să îl realizeze din vânzarea de active.

Lafarge UK şi Tarmac, divizie a Anglo American, vor să-şi regrupeze operaţiunile din Marea Britanie pentru a-şi putea consolida poziţia pe piaţă. În luna februarie a acestui an Comisia britanică pentru reglementarea concurenţei a cerut celor două companii să vândă o serie din activele lor înainte de a-şi da acordul pentru crearea noii societăţi mixte.

În România, Lafarge produce materiale de construcţii de peste 15 ani şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane, cu 40 de amplasamente industriale unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Sursa: Agerpres