”În general, oamenii de afaceri fac greşeala de a se întreba ce face statul pentru ei. Statul creează o serie de instrumente spre care trebuie să se îndrepte antreprenorii. Ar trebui să schimbăm această paradigmă şi oamenii de afaceri să se întrebe ce pot lua ei de la stat. Un prim pas este chiar acest gen de seminarii din cadrul conceptului România Hub, unde puteţi să vedeţi ce puteţi lua de la stat, de la bănci. Sunt 45 de scheme de ajutor de stat, la care se adaugă finanţările europene. Mai mult aplomb în ceea ce priveşte consultanţa fiscală ar avea rezultate pozitive asupra dezvoltării companiilor”, a spus, marţi, George Brezoi, la un seminar de specialitate.

DIMMMAT, Fundaţia Dignitas şi CNIPMMR au organizat un seminar adresat managerilor din IMM-uri şi antreprenorilor din Regiunea Bucureşti-Ilfov, cu tema 'Utilizarea eficientă a fondurilor nerambursabile pentru IMM-uri. Probleme, soluţii, oportunităţi'.

”Avem şapte programe şi opt proiecte. Avem programele structurate pe educaţie antreprenorială, pe start-up-uri, pe SRL-D-uri. Pe aceste programe avem multe exemple de bună practică; şi-au deschis mai multe puncte de lucru, au angajat mai mulţi oameni. Există, însă, şi oameni care vin şi spun că dacă le dăm, prin aceste programe, 10.000 de euro e prea puţin. Mai există oameni care intră în birou şi spun că vor să îşi facă o firmă şi ne întreabă pe noi ce merge”, a mai spus George Brezoi. (Sursa: Agerpres)