Daca doriti sa vizitati Brazilia, faimoasa prin plajele, dansurile si carnavalurile sale, trebuie sa stiti ca i perioada decembrie – februarie preturile cresc cu 25-30%. Acelasi fenomen se itimpla i timpul carnavalului din Rio de Janeiro, cind taxiurile sunt de patru ori mai scumpe, cazarea de trei ori, aglomeratia este infernala si toata lumea bea peste masura. Moneda braziliana este realul, iar 100 de reali echivaleaza cu 58,18 USD, bani care acopera o noapte de cazare si o masa la un hotel de nivel mediu. Temperatura medie este de 26-30 de grade Celsius.
Civilizatia din Mexic este rezultatul unei dezvoltari ce dateaza cu multe mii de ani iainte de nasterea lui Hristos. De la Mexico City, capitala statului, situata la 2.260 m altitudine, fondata i secolul al XIV-lea si pina la superba statiune Cancun, ale carei plaje sunt scaldate de apa cristalina a Marii Caraibelor, puteti admira peisaje exotice si aveti ocazia sa cunoasteti vestigiile civilizatiilor stravechi, misterioase ale aztecilor, olmecilor si maiasilor. Moneda mexicana este pesosul, iar 100 de pesos echivaleaza cu 10,57 USD, suma cu care puteti minca acceptabil itr-un restaurant sau puteti plati cazarea o noapte la o pensiune. Temperatura medie este de 29-34 de grade Celsius.
Pentru calatorul care pune piciorul i Africa, prima data, Marocul este punctul ideal pentru iceperea voiajului. Pietele sunt ticsite de tesaturi, obiecte de lemn si bijuterii. insa cel mai bine vindute – daca nu punem la socoteala hasisul – ramin produsele din piele, despre care se spune ca este cea mai fina din toata lumea. Astfel ca Marocul atrage 2 milioane de vizitatori pe an. Daca va place confortul, veti avea nevoie de 40-50 de dolari pe zi.
Biletul de avion face jumatate din pret
Una din cele mai bine vindute destinatii pe piata romineasca, Insulele Seychelles au reputatia de a fi cele mai frumoase din Oceanul Indian. Acesta este locul pe care vi-l imaginati atunci cind va ginditi la o insula tropicala. Desi majoritatea turistilor vin pentru plaja, iot si scufundari, nu trebuie sa ratati – daca aveti norocul sa ajungeti acolo – speciile extrem de rare de animale, pasari si plante. Asa ca Seychelles nu este o destinatie pentru turistii cu bani putini. Daca vreti sa faceti scufundari, sa savurati delicioasele fructe de mare si sa va relaxati practicind sporturi acvatice, 100 de dolari pe zi de persoana sunt suficienti. Temperatura medie este de 28-30 de grade Celsius.
Cea mai frumoasa si cea mai ieftina dintre Insulele Caraibe, Jamaica este vizitata de un milion de straini anual. Suma de 25-30 de dolari pe zi este de ajuns pentru cazare si masa. Clima tropicala are drept consecinta existenta unui singur anotimp, temperatura de 27-31 de grade Celsius fiind constanta tot anul. Daca ajungeti i capitala, Kingston, nu scapati ocazia de a vizita Muzeul Bob Marley si National Gallery, unde se afla sculpturi i lemn din anii 1920 icoace.
Celor care vor sa petreaca Revelionul la soare, dar nu dispun de multi bani, le recomandam Spania, mai exact Palma de Majorca. Spania este una din cele mai ieftine tari din Europa si probabil de aceea una dintre cele mai vizitate: 45 de milioane de straini vin aici i fiecare an. Moneda nationala este peseta, iar un dolar echivaleaza cu 144 peseta. Va vor fi de ajuns 40 de dolari pe zi pentru cazare, masa si muzee. Cea mai mare dintre Insulele Baleare, Palma de Mallorca se scalda i apele Marii Mediterane. Oferta culturala a capitalei insulei este impresionanta, cea mai pitoreasca aparitie fiind Castillo de Bellver: o fortareata construita i perioada gotica pe virful unui deal, cu scopul de a apara insula de invadatori.