Există susținere bipartizană pentru aceste măsuri atât în ​​Cameră, cât și în Senat, având la bază pe Secure Act, legea din 2019, care a avut ca scop creșterea gradului de economisire și de securitate pentru pensionare. Deși progresul în ceea ce privește propunerile pare destul de lent, există speranță că procesul va fi acelerat în 2022, spun susținătorii, potrivit BloombergNews.

„La sfârșitul primului trimestru sau începutul celui de-al doilea trimestru, am putut vedea acțiuni cu privire la proiectele de lege în ambele camere”, a declarat Paul Richman, de la Institutul pentru Asigurări de Pensii.

Parlamentarii de ambele partide americane au suficiente motive să adopte acum un alt pachet major de securitate pentru pensionare, dar cu alegerile de la mijloc de mandat, din noiembrie, timpul este esențial, afirmă surse din industria de pensionare, citate de CNBC.

Secure Act s-a modificat

Secure Act s-a modificat atunci când distribuțiile minime necesare (RMD) din conturile de pensionare trebuiau să înceapă până la vârsta de 72 de ani, de la 70½. În conformitate cu propunerea Camerei, acele retrageri anuale obligatorii nu ar trebui să înceapă până la vârsta de 73 de ani, în 2022, iar apoi la 74 de ani în 2029 și la 75 de ani până în 2032.

Contribuții de recuperare

Legea actuală permite persoanelor care au contribuit la sistemul de pensii ( în vârstă de 50 de ani sau mai mult) să facă așa-numitele ”contribuții de recuperare” la economiile lor pentru pensii. Pe lângă limitele anuale standard de contribuție – 19.500 dolari pentru planurile 401(k), oferite prin intermediul unui angajator, și 6.000 dolari pentru conturile individuale de pensionare în 2021,-cei care se califică pot pune în plus 6.500 dolari în 401(k) sau 1.000 dolari în contul de pensionare individuală (IRA).

„Îmbunătățirea statutului de finanțare, alături de modificările regulilor de finanțare, oferă o oportunitate de a avansa strategia de pensii în 2022”, a declarat Jennifer Lewis, director pentru pensii la Willis Towers Watson. „În funcție de obiectivele sponsorului, acea strategie poate include executarea mai multor transferuri de risc de pensie, poziționarea planului pe termen lung sau o combinație a celor două”, susține ea.