Mâncarea trebuie să fie bună, dar eu cred că ambianța este în egală măsură importantă când vrei să creezi o afacere pe termen lung în această industrie.
La Bonne Bouche se numără printre puținele locuri din București unde simți că proprietarii au acordat o atenție deosebită acestei idei. Țin minte că, înainte să apuc să-i vizitez, auzisem deja o mulțime de aprecieri legate doar de energia specială a acestui loc. Unii spuneau că este primul loc făcut cu gust în Centrul Vechi. Alții remarcaseră că nu există două scaune la fel și totuși găselnița asta se integrează perfect în peisajul de bistro franțuzesc creat acolo. Bineînțeles că asta mi-a stârnit imediat curiozitatea. Am fost prima dată acolo acum aproape doi ani, și de atunci îl vizitez periodic. Calitatea serviciilor a rămas constantă, este probabil și acum cel mai șic loc din Centrul Vechi și, între timp, am senzația că și-a creat un public destul de fidel de oameni de calitate care frecventează acest loc, laolaltă, bineînțeles, cu obișnuiții turiști aflați în trecere prin zonă.

Mâncarea se află la înălțimea decorului și este unul dintre puținele locuri din București unde poți bea la pahar aproape orice vin aflat în listă (care este destul de lungă și cu câteva titluri rare și destul de scumpe). Mai sunt și alte detalii care au fost apreciate încă de la început de către clienții săi și care mai sunt păstrate și astăzi: nota de plată care ți se aduce într-o carte (locul este ticsit de volume din vechea colecție „Biblioteca pentru toți“), la baie găsești mai tot timpul cremă de mâini la discreție, iar vara spațiul, altfel destul de mic, se extinde într-o terasă și poți sta afară sau la adăpost de gălăgia străzii, înăuntru, unde peretele exterior făcut din geamuri este în permanență deschis.
De-alungul timpului, am auzit plângeri legate de serviciu, care n-ar fi fost la înălțime, ba chiar prost pe alocuri, sau de calitatea mâncării, care fluctuează. Meteahna obișnuită a stabilimentelor de acest gen din România. Eu, unul, însă n-am avut experiențe neplăcute aici.

Prețurile sunt destul de mari la Bonne Bouche. Din punctul ăsta de vedere mesajul lor este destul de confuz. Se autodenumesc bistro, arată ca un bistro, fac o mâncare corectă, pe alocuri chiar excelentă, dar prețurile sunt de restaurant de fițe și există câteva localuri în București unde poți să mănânci mai bine ca la Bonne Bouche, la aceleași prețuri. Restaurantul este mai tot timpul plin, mai ales în weekenduri, lucru care mă face să cred că politica lor funcționează. În plus, la chiriile care se plătesc încă în Centrul Vechi, probabil că n-ar rezista cu niște prețuri mai mici.

Ce-am mâncat și ne-a plăcut

Cum spuneam, prețurile sunt destul de mari la Bonne Bouche. O să încerc să vă recomand câteva feluri, cât de cât rezonabile pentru un buzunar mediu. Întrebați de supa zilei, de multe ori este foarte reușită și costă între 19 și 25 de lei. Pentru felul doi merită să încercați midiile (37 de lei), puiul dijonnais (32 de lei) sau ficatul de vițel cu linte (37 de lei). La desert, preferata mea este tarta de lămâie (18 lei), dar puteți să încercați și moussul de vanilie cu fructe de pădure (25 de lei). În privința vinurilor, aveți de unde alege. Vă recomand să încercați la pahar un vin pe care altfel nu vi l-ați putea permite cu ușurință. Găselnița celor de la Bonne Bouche cu orice vin la pahar mi-a dat și mie posibilitatea să descopăr vinuri pe care nu m-aș fi încumetat să le cumpăr la sticlă.

Legendă

Mâncare: 4 puncte din 5
Serviciu: 4 puncte din 5
Atmosferă: 5 puncte din 5

Bonne Bouche
Strada Franceză 30
0731247876
www.bistrovin.ro