Deși planurile companiei privind achiziițiile vizează înlocuirea autobuzelor și tramvaielor cu un grad de uzură ridicat, în următorii ani, totuși lucrurile par să se miște mult mai greu
Cel puțin așa se vede din afară: bani nu sunt, licitații nu sunt. Din interior, răspunsurile vin mai greu. Cert este că se pregătește ceva: există un plan de administrare pentru achiziția a câteva sute de autobuze, troleibuze și tramvaie.
”Zeci de milioane de euro ar fi necesari, cel puțin într-o primă fază, pentru a înlocui o parte din flota RATB. În prezent, flota regiei are un grad de uzură de peste 60%. În plus, jumătate din autobuzele care circulă în capitală nu au aer condiționat”, spun surse din industria de transport.
Potrivit lor, în urmă cu mai mulți ani, când a fost făcut caietul de sarcini pentru licitație, ”s-a considerat că unele autobuze pot fi folosite și fără aer condiționat”.
”De fapt, s-a urmărit să se plătească o sumă mai mică pentru că nu existau prea mulți bani”, explică aceleași surse. Potrivit oficialilor RATB, citați de evz.ro, în 500 de autobuze este răcoare, iar acestea circulă intercalat pe toate liniile.