Premierul Ludovic Orban a luat o decizie bombă. El l-a demis pe șeful Agenției Naționale Sanitar Veterinare, pentru modul dezastruos în care a gestionat lucrurile, după ce o navă cu 14.000 de oi vii a eșuat în Portul Midia.

Trebuie amintit că un vapor plin cu oi s-a scufudat duminică în Portul Midia. Deși au trecut trei zile, nimeni nu a făcut aproape nimic deși pe vas erau oi vii care țipau după ajutor.

În cele din urmă, au intervenit și autoritățile. Pompierii au coborât și azi noapte în cala navei și au reușit să recupereze câteva zeci de animale încă în viață. Intervenția este extrem de dificilă, întrucât buncărul în care sunt acesta are doar o singură intrare.

„S-a luat decizia de a pune pe tură un număr de medici veterinari pe fiecare tură. Pe următoarele trei zile să avem pe fiecare 12 ore un număr de 4-5 medici veterinari care vor lucra în diferite puncte unde sunt scoase animalele”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Raed Arafat.

Cel care a venit la conducerea ANSVSA, Robert Chioveanu, a anunțat deja formarea unei comisii speciale pentru a se stabili cum mai pot fi ajutate oile care au supraviețuit în acest infern.

„Operațiunea este dificilă, suntem cu colegii de la ISU. Este frig, este vânt, dar vrem să salvăm aceste animale care au supraviețuit”, a declarat șeful ANVSA, Robert Chioveanu.

Dramatic este că, în tot acest timp, mii de oi s-au înecat sau au murit strivite ori infometate.

În plus, potrivit ultimelor informații, o comisie a Parlamentului European a cerut o anchetă privind cazul navei “Queen Hind”.

Mai grav este că, în ciuda tragediei din Portul Midia, România continuă să exporte animale vii și asta în ciuda avertismentelor venite de la Uniunea Europeană.