Florin Cîțu a semnat decizia! L-a eliberat imediat din funcție. A apărut deja în Monitorul Oficial

Premierul interimar Florin Cîțu a semnat decizia de eliberare din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lui Robert Viorel Chioveanu. Decizia premierului interimar a intrat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Cine este Robert Viorel Chioveanu

Înainte de a ocupa funcția de președinte al ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu a ocupat funcția de șef de serviciu în cadrul ANSVSA, în perioada octombrie 2012-septembrie 2016, arată CV-ul acestuia postat pe site-ul oficial al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În perioada septembrie 2016 – octombrie 2016, acesta a ocupat postul de director la ANSVSA, iar în perioada noiembrie 2016 – noiembrie 2019 a ocupat funcția de șef de serviciu în cadrul aceleiași instituții.

Timp de un an, în perioada iulie 2011 – august 2021, acesta a fost avocat titular la Baroul București. Potrivit CV-ului său, acesta a mai fost șef de serviciu la ANSVSA în perioada august 2005 – iulie 2011. Anterior acesta a fost medic veterinar la DSVSA în perioada octombrie 2002 – august 2005.

Ce studii are Robert Viorel Chioveanu

CV-ul publicat online arată că fostul președinte al ANSVSA are o diplomă de licență de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Facultatea de Medicină Veterinară” din București.

În același timp, acesta mai are și o diplomă de licență în drept civil, drept penal, procedură penală și procedură civilă, de la Universitatea Nicolae Titulescu ”Facultatea de Drept” din București.

Mai mult decât atât, acesta deține un certificat de funcționari publici de conducere de la Institutul Național de Adminsitrație Publică (Ministerul Administrației și Internelor), un certificat de introducere în securitatea națională de la Colegiul Național de Apărare (Universitatea Națională de Apărare), diplomă de Studii Academice Postuniversitare de Medicină Veterinară de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și un certificat de absolvire al disciplinei Siguranța Alimentelor de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Robert Viorel Chioveanu mai are și o diplomă de master în medicină veterinară, specializarea ”clinică și farmacie” de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București.