Vladimir Putin l-a destituit imediat! Anunțul venit chiar acum. Nimeni nu se aștepta

Vladimir Putin a decis să îl destituie pe amiralul Igor Osipov, comandatul Flotei Rusiei din Marea Neagră. Decizia a fost luată după ce, în cursul zilei de marți, au avut loc mai multe explozii la baza aeriană din Novofiodorovka. Amintim că aici staționa Regimentul 43 de asalt naval, acesta fiind principala componentă de atac a Flotei ruse în Marea Neagră.

Acest anunț a fost făcut de presa din Ucraina, citând diverse canale de Telegram care susțin Rusia din Sevastopol, orașul-port din Crimeea.

Jurnaliștii ucraineni mai spun că amiralul Viktor Osipov se menținuse în funcție și după scufundarea crucișătorului Moskva, dar a fost înlocuit de viceamiralul Viktor Sokolov, în vârstă de 59 de ani. Comandamentul Flotei ruse din Marea Neagră nu făcut momentan niciun comentariu în acest sens.

Înregistrări video cu exploziile circulă deja pe internet

Mai multe înregistrări video cu explozii la un aerodrom militar rusesc au început să circule pe rețelele de socializare.

„Deocamdată, nu pot decât să confirm chiar faptul că au avut loc mai multe explozii în zona Novofedorovka. Îi rog pe toți să aștepte rapoartele oficiale și să nu producă versiuni”, scrisese inițial pe Telegram Oleg Kryuchkov, consilier al șefului Crimeii.

Videoclipurile de pe un alt canal Telegram arată o coloană masivă de fum care se ridică pe cer în urma exploziei. Colecția de clipuri video a fost vizualizată de peste 100.000 de ori pe Telegram de când a fost postată la începutul zilei.

Potrivit agenției de știri ruse de stat Tass, ambulanțe și aviație medicală au fost trimise la fața locului în urma exploziilor.

Raportul a adăugat că aerodromul militar Saki, aflat în apropierea satului Novofedorovka, este folosit pentru bazele aviației Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Nu se știe cum se va termina războiul

Acest incident are loc cu doar câteva săptămâni înainte ca, conflictul să împlinească 6 luni. Încă nu este clar cum se va încheia războiul dintre cele două națiuni.

Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a exprimat îndoieli cu privire la faptul că Rusia ar negocia cu bună credință încetarea invaziei.

Într-un interviu acordat serviciului ucrainean al BBC, Mykhailo Podolyak a declarat că Rusia este previzibilă și a spus cum vor decurge discuțiile.

„Rusia este atât de previzibilă din punct de vedere intelectual”, încât ar fi „evident” cum ar decurge orice negocieri, potrivit lui Podolyak. El crede că Rusia ar căuta să înceapă discuțiile cu promisiunea de a înceta temporar bombardarea zonelor pe care încearcă să le cucerească, scrie Newsweek.