Bilant la jumatatea anului
Compania Garanta a icheiat primul semestru din 2000 (al treilea an de activitate) cu un volum de prime brute icasate de 21,7 miliarde lei, iregistrind o crestere de 90% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cifra de afaceri dupa primele 6 luni din 2000 a fost de 39,8 miliarde lei (crestere de 112%), iar veniturile totale iregistrate au fost de 42,5 miliarde (crestere de 127%). in structura portofoliului de asigurari, ponderea cea mai mare au avut-o, ca si i anul precedent, asigurarile auto (50,02%), urmate de asigurarile de incendiu si alte pagube materiale (28,6%) si asigurarile de viata.

UNITA este curtata de austrieci
Societatea romino-germana Unita este pe cale de a-si schimba actionarul majoritar. Asiguratorul cu sediul central i Timisoara duce i aceasta perioada negocieri cu firma austriaca Wienerstadtische AG, semnarea documentelor fiind doar o problema de timp, dupa cum afirma oficialii companiei. Cu un volum de prime icasate i primul semestru de 135 miliarde lei, Unita ocupa locul al saptelea i clasamentul provizoriu pentru aceasta perioada.

Garanta lanseaza o noua polita de asigurare de viata
Este vorba despre produsul numit „Asigurarea de viata raportata la moneda USD”. Produsul se adreseaza persoanelor cu obligatii si responsabilitati financiare limitate i timp, ca de exemplu contractarea unui imprumut, sau ipotecarea unei case, protectia copiilor pina cind isi dobindesc independenta financiara. Atractivitatea acestei asigurari de viata, declara reprezentantii companiei, consta i faptul ca ofera optiunea de raportare la dolar a tuturor valorilor politei de asigurare, persoana asigurata fiind protejata astfel impotriva devalorizarii monedei nationale.

La Astra se reia privatizarea
FPS a decis sa nu accepte oferta firmei Ceptura SRL, cistigatoarea licitatiei de privatizare a companiei de asigurari Astra, organizate cu doua luni i urma. Administratorul averii statului a decis repetarea licitatiei la o data care va fi anuntata ulterior. Reprezentantii Ceptura SRL intentioneaza sa actioneze i justitie Fondul, considerind ca a ideplinit i totalitate conditiile stipulate i caietul de sarcini de catre organizatorul licitatiei. in cazul Astra, FPS se mai confrunta cu un proces intentat de aceasta data de unul dintre actionarii companiei, SIF Banat-Crisana.