Microsoft vrea alianta cu Amazon
Compania americana nu pare prea afectata de procesul antitrust. Mai mult, Microsoft, i efortul de a promova software-ul Reader pentru cartile electronice, s-a aliat cu Amazon.com pentru a crea un magazin on-line. Microsoft va crea o versiune personalizata a software-ului pentru Amazon.com, unde vizitatorii vor putea sa cumpere si sa faca download pentru orice carte prezenta. Microsoft va primi o mica parte din veniturile realizate de Amazon.com, isa nu s-a stabilit data exacta la care va fi oferit acest serviciu.

Computerul Deep Blue la fel de celebru ca si Carmen Electra
Deep Blue, computerul care l-a batut pe cel mai bun sahist al lumii, Garry Kasparov, se afla i topul celor mai apreciate celebritati.
intr-un studiu asupra celebritatilor, Deep Blue s-a situat la egalitate cu Carmen Electra din serialul de televiziune Baywatych si cu putin i urma lui Larry King.
50% dintre cei 1.200 de adulti intervievati au recunoscut numele computerului fabricat de IBM care l-a ivins pe Kasparov i 1987, desi acesta nu a mai avut multe aparitii de atunci.

Zece milioane de locuri de munca prin Internet
Statele Unite continua sa aiba cea mai avansata economie digitala din itreaga lume. Continentul european isa icepe sa reduca din diferentele atit de evidente pina nu de mult, cel putin asa demonstreaza ultimul studiu dat publicitatii de Anderson Consulting. Studiul merge pina i 2002, cind, conform aceluiasi document, Internetul va angaja peste zece milioane de oameni i diferite sectoare de activitate pe itreg teritoriul Statelor Unite, i primele cinci economii din Europa si i Irlanda.
Pe linga Statele Unite, a mai fost
examinat si impactul Internet asupra Frantei, Germaniei, Irlandei, Italiei, Spaniei si Marii Britanii. Dintre cele zece milioane de locuri de munca, 5,8 milioane vor fi i SUA si trei milioane i sase tari europene, acestea fiind locuri de munca legate direct de Internet. Se mai adauga alte 1,2 milioane de slujbe i domenii de activitate diferite, influentate isa de dezvoltarea economiei digitale.

Olimpiada on-line
Diferenta uriasa de fus orar si explozia folosirii Internetului ca sursa de informare vor face din Olimpiada de la Sydney cel mai mare eveniment on-line, oficialii prezicind 6,5 miliarde de hit-uri doar pentru site-ul oficial al Jocurilor Olimpice.
Diferenta creata de fusul orar va duce la accesarea Internetului, mai curind decit urmarirea transmisiilor directe, care vor avea loc la ore tirzii din noapte.

Telefoanele mobile si radiatiile
Producatorii de telefoane mobile vor icepe sa puna etichete pe produsele lor. Aceste etichete vor contine informatii despre cantitatea de radiatii emise de aparat.
Nokia, Motorola si Ericsson lucreaza la dezvoltarea unui standard pentru masurarea radiatiilor emise de telefoanele mobile.
Ericsson va icepe sa eticheteze telefoanele sale din luna aprilie, i timp ce Nokia nu a anuntat data de la care va icepe sa faca acest lucru.